lørdag den 10. januar 2015

Hverdage, juleferie og starten på et nyt år

Dagene er fløjet afsted og inden man får set sig om viser kalenderen pludselig 2015. Efter et af de mest vanvittige og udfordrende år i vores lille families historie føles det rart at stå på tærsklen til et år som uden tvivl bliver lige så spændende som det foregående.

Som i ved fra vores sidste blogindlæg så er det blevet mere hverdag for os. På den gode måde. Og tiden op til den længe ventede ferie i Danmark var der hvor vi sådan rigtig følte at tingene kom ind i en fast gænge. Drengene fik bedre fat i skolen, og jeg kom mere og mere ind i mit arbejde. Henriette er den der sørger for at det hele bliver bundet sammen på hjemmefronten. En ikke lille opgave!

Der er stadig mange ting man skal vænne sig til, men også lige så mange ting man ikke tænker så meget over længere. Vi er nu i den kinesiske vinter og den er rimelig kold. Ned til omkring og lige under frysepunktet. Og selvom vi er glade for vores dejlige hus, så er det pudsigt nok ikke bygget til de temperaturer. Der er p....koldt og varmekilden er aircondition på el. Ikke helt billigt. Så der arbejdes med zonevis opvarmning, varme tæpper, tykke trøjer, sokker og hjemmesko. Desuden er der indkøbt tre mindre olieradiatorer til at assistere med varmen. Som vi har fået det fortalt, har regeringen trukket en linie gennem landet som definerer bygningsreglementet. Og syd for den er der ikke nogen særlige krav til isolering. Og den linie er lige nord for Shanghai! Det gør jo så at husene er virkelig kolde og vinduerne er meget lidt isolerende. Så vi fik hurtigt gardiner op som værn mod kulden. Til gengæld kan vi jo så glæde os over at vinteren er kort, og at vi allerede fra marts kan imødese bedre temperaturer.

Juleferie

Allerede da vi landede i Shanghai tilbage i august planlagde vi den første ferie. Og den gik hjem til Danmark. Det så vi alle fire frem til efter det hårde efterår i det kinesiske. Hele konceptet med at være på ferie i sit hjemland føltes mærkeligt. Til gengæld var den modtagelse vi fik af familie og venner helt fantastisk og kommer til at varme i meget lang tid fremover. Selvom man i disse tider kan holde god kontakt gennem sociale medier og så videre er det selvfølgelig stadig noget helt andet at ses i levende live. Henriette og drengene tog 3 uger i DK og jeg fulgte efter de i sidste 2. I den bedste mening havde vi booket programmet helt op, med besøg og arrangementer hver dag i alle 3 uger undtagen en enkelt dag. Set i bakspejlet var det nok lige at stramme buen, men på den anden side var der ikke rigtig noget vi ville have undværet! Fra vores dejlige base i Virum (Tak til Louise og Rasmus for at vi kunne leje jeres hus!) kom vi næsten hele vejen rundt og fik holdt jul præcis som sådan en skal være og sprang ind i det nye år sammen med gode venner ganske som vi plejer.

Det var dejligt at være hjemme, og samtidig en pudsig oplevelse. Når man selv har været igennem den nok største forandring som familie og menneske, tænker man over at alle andre selvfølgelig er i deres liv som de plejer. Det kan være en udfordring helt at sætte ord på det man har oplevet og hvordan det virkelig er at bo så langt væk fra Danmark. Men vi nød at kunne fortælle og også føle trygheden i at mødes i de gode gamle rammer igen.

En anden ting der går op for en, når man er på afstand af Danmark er hvor pænt, rent og ordentligt et land Danmark er. Og hvor homogent det er. Uden på nogen måde at skulle forklejne de mennesker i Danmark som slås med deres, så må man bare erkende at mange af de problemer kommer i et andet perspektiv når man ser hvad folk slås med andre steder. For eksempel her i Kina. Når man læser nyheder fra Danmark kan man ind imellem godt få en helt træt følelse, og tænke "Kom nu! Er det virkelig de største problemer vi har??" Man lærer i hvert fald at sætte pris på hvor fantastisk og rigt et samfund vi har hjemme i Danmark. Og at man som dansker må indse at verden er stor og vi kan ikke gemme os for den og lukke os inde. Så som vores kloge dronning sagde: 

"Vi lever i et rigt samfund. Vi behøver ikke at bekymre os om at få nok at spise, snarere om det modsatte. Vores land er velstående, også selvom vi har haft år med økonomisk krise. Vi har det tryggere her i Danmark end de fleste andre steder i verden"

Et nyt år venter!

Nytåret er som altid en begivenhed som for mange betyder en ny start og et kig på det som kommer.
Og det gælder absolut også for os. Vi var noget nervøse for hvordan specielt drengene ville tage det når vi skulle hjem til Shanghai. Og de sidste dage inden afrejse fra Danmark var de bestemt heller ikke glade. Og vel egentlig heller ikke de voksne! At se alle vennerne og familien igen blev pludselig til et savn. Men de har virkelig været fantastiske efter den første dag. De har taget det i stiv arm, og været glade for at se deres skolekammerater og venner igen. Det har været en kæmpe lettelse.

Det har også været sjovt at mødes med alle vennerne her, som har været rundt i hele verden på ferie. Og høre hvad de har oplevet og mødes med dem igen. 

I det nye år er der heldigvis en masse der har meldt deres ankomst og vi glæder os rigtig meget til at vise dette fascinerende og fantastiske land frem. Og selvfølgelig også til bare at være sammen med de vigtigste mennesker! 

Og så bliver det helt sikkert en masse nye oplevelser og ting og steder som skal ses og opleves.

Stay in touch....

Som mange af jer ved, så holder vi meget af at dele vores oplevelser via de sociale medier og andet. Og holde os opdateret på hvad der sker hjemme i Danmark. Vi værdsætter virkelig at høre nyt hjemmefra, så skriv eller ring endelig :-)

En af de ting som jeg virkelig bruger meget er podcasts. Til dem som ikke endnu er brugere af dette forrygende medie, så er det bare med at komme igang. Kort fortalt er det "radio on demand" Og der findes podcasts om næsten hvad som helst. Uanset hvad man interesserer sig for. Et gennemgående træk ved podcasts er at de som oftest tager sig god tid. Og kommer i dybden. Perfekt til tiden man bruger på at komme rundt i byen eller når man løber eller andet. Måske risikerer man endda at blive lidt klogere...... Som inspiration vil jeg dele mine yndlingspodcasts. Så kan i jo se om det kunne være noget. Der findes masser af podcast programmer til både Android og IOS. Så giv det en chance. I vil ikke fortryde det. Tryk på navnet for mere info.....

2 timers fodboldnørderi hver uge, året rundt.
Ugentligt program for gadget freaks og dem som interesserer sig for digital kultur.
En time om ugen som øger din Kina-faktor med nyt fra det store land.
Anbefalinger og anmeldelser af alt det man kan finde på streamingtjenester som Netflix
En podcast i 12 dele hvor en journalist går i dybden med en mordsag. Did he do it??
Rigtige historier fortalt af rigtige mennesker. Live on stage. Tankevækkende.....
En ugentlig 2 timers tour de force til helvede og tilbage igen. Metal for folket!!

Det var som sagt bare dem som jeg lytter mest til. Der findes så meget derude.

Næste gang der er nyt her på bloggen bliver det en nytårsspecial med fokus på det kinesiske nytår. Årets største begivenhed her i Kina, og som indeholder en masse spændende historier og traditioner.

Skrevet af Michael

3 kommentarer:

  1. Det var bestemt også en fornøjelse at se jer igen. Dejligt at høre at ungerne tager det godt, må have været hårdt at skulle tilbage igen...

    Det er også en fornøjelse at se og høre om jeres oplevelser i Kina. Man kan næsten ikke være andet end lidt misundelig... ;-) på den gode måde selvfølgelig...

    God vind, og nyd det kinesiske nytår. Det skulle være noget af en oplevelse...

    SvarSlet
  2. Hej i det kinesiske
    Så....prøver jeg lige igen..har en gang skrevet, men uden held..derfor bliver denne kort og præcis...nu håber jeg dælme du får beskeden...øver mig Michael, øver mig....

    SvarSlet
  3. Hej alle
    Tak for jeres beskeder. Dejligt at høre fra jer :-)
    Kh familien Hansen

    SvarSlet