søndag den 8. juni 2014

Første uge i Shanghai

Efter en på mange måder hektisk uge, er det tid til at gøre lidt status. Shanghai er uden tvivl en stor, larmende, lidt beskidt og overvældende størrelse ved første øjekast. Men på samme tid et fascinerende, smukt og inspirerende bekendtskab. Når man aldrig har besøgt Asien tidligere er det en stor omvæltning at møde en på alle måder anderledes kultur, men også en kæmpe mulighed for en som er vokset op i lille beskyttede Danmark for at få nogen andre facetter på verden og livet. Og den rejse er først lige begyndt!


Shanghai Museum i Peoples Park





Ugen har budt på opstart på jobbbet som i ved, og weekenden har været brugt på at besøge nogen af de steder jeg havde udset mig på forhånd. Lørdag blev en gåtur med udgangspunkt i Peoples Square, som er en stor plads der indeholder bl.a. Shanghai Museum. Dette vil jeg dog vente med at besøge til familien er med.















Gadebillede fra sidegaderne til de store turist
og shopping områder i nærheden af The Bund.
 
Derefter gik turen ned ad nogen af sidegaderne ned mod The Bund. Et fascinerende møde med en helt anden side af Shanghai end jeg hidtil har oplevet. Mennesker som bor under nogen helt andre og for os danskere temmelig utænkelige forhold. Men samtidig også en masse mennesker som arbejder stenhårdt for at få det bedste ud af situationen med en kæmpe opfindsomhed. Alle muligheder for at lave lidt forretning bliver udnyttet. Det skaber selvfølgelig udfordringer på godt og ondt, men entrepenørskabet fejler bestemt ikke noget. Jeg afsluttede med en tur ned gennem East Nanjing Road som vel bedst kan sammenlignes med Strøget i København. Område med kommercialismen på steroider Chinese style. Der handles på fuld tryk her, og jeg slap da heller ikke for adskillige tilbud om "massage" or just look, look hvis jeg ville :-)




En af indgangene til Tianzifang.
Shanghai har mange spændende områder, men et af dem jeg havde hørt en del om inden jeg kom herned hedder Tianzifang. Et område der består af en samling gamle såkaldte Shikumen huse som er de traditionelle huse som Shanghai oprindeligt bestod af. Disse er dog i stor stil blevet revet ned for at gøre plads til de uendelig rækker af skyskrabere som der stadig bygges for fuldt tryk alle steder. Her er de dog bevaret og der er vokset et område frem med massevis af små butikker, cafeer, restauranter som sælger alle slags mad, drikke, souvenirs og alt andet mellem himmel og jord.









En af de lidt bredere gyder i Tianzifang

Alle steder går man igennem smalle gyder og stræder og man kan nemt miste orienteringen når man går rundt og kigger på alle de mange spændende ting man kan finde her.Fantastisk sted at gå rundt og jeg er sikker på at vi kommer til at vende tilbage hertil masser af gange de kommende år.


 I morgen går turen en uge til Beijing med arbejdet og det bliver helt sikkert en helt ny oplevelse af Kina. Ikke mindst når turen går derop med et lyntog som angiveligt kører 300 km/t!
Stay tuned for more, og skriv endelig med kommentarer, spørgsmål eller hvad i ellers har på hjerte!

/Michael
















1 kommentar:

  1. Skønt, at du har lavet en blog, så vi kan følge, først dig og siden hele familiens nye verden, for en lang periode ��

    SvarSlet